Kymmenen tunnin Jet lag menee yllättävän toimivasti, kun valvoo pari vuorokautta alle ja hyppää suosiolla sen yhden puuttuvan vuorokauden yli. Sisäinen kello herätti aamuviideltä, käski aamiaiselle kuudelta ja uimaan kattoterassille puoli seitsemältä. Kuumahan täällä oli jo silloin. Yksi työkaveri lähetti viikko sitten viestin, jossa käski ottaa paljon vaatteita mukaan. No, itse ainakin tunnen pärjääväni ihan hyvin hellemekoissa +35 asteen paahteessa.

Polskiessani pilvenpiirtäjien korkeudella (hotellissa on ylibuukkaus ja saimme kattosviitin korvaukseksi 30 eurolla per nuppi) paikalle tuli keski-ikäinen australialaispariskunta. Kun he kuulivat olevani Suomesta, naama nousi virneeseen. - Ei voi olla totta! Me olemme aina halunneet mennä sinne. Olemme katsoneet luontodokkareita maastanne. Eikös siellä ole kesäinen ikuinen aurinko? Varsinkin pariskunnan miehellä tuntui olevan suuri fanius Suomea kohtaan. Yritin tyynnytellä häntä kertomalla, että maassa on kylmää, kosteaa, pimeää ja harmaata, mutta silti negaatiot eivät tuntuneet menevän perille. Yritin myös kertoa, että tämä on itselleni paratiisi enkä ymmärrä, miten joku voi haikailla kylmään Pohjolaan. Lystikäs pariskunta, joka oli kotoisin Coff's Harbourista, jonne itsekin menemme huomenna tai ylihuomenna. Kuulemma 20 kilsan tai mailin päässä sieltä on maisema, joka edelleen salpaa heidän henkensä. Sademetsää, vuoria, vesiputouksia. Käärmeisiin ei heidän mukaan täällä törmää, mutta villieläimiä tulee näkymään kaikkialla road tripillämme, koska on kuivin aika vuodesta.

Päivän kiertokohteet: akvaario, Sydneyn oopperatalo, Botanical Gardens sen takana, Rocksin hippikaupunginosa ja kiinalainen kamerakauppa, josta sain ostettua puuttuvan akkulaturin sen tilalle, joka lojuu tällä hetkellä työpisteessäni.

Tämä on julmettoman kaunis kaupunki, vaikka arkkitehtuuri muistuttaa hyvin läheisesti Los Angelesia, Las Vegasia, Lontoota, jopa Gibraltaria. Enkä kuvaile sitä tunnetta, kun näkee oopperatalon ensimmäistä kertaa. Kuumaa ja kosteaa. Iho on vaihtanut väriä jo yhden päivän aikana, vaikka lätkin 30 suojakertoimen rasvaa hikiselle nahalleni. Tulen joko pronssisena tai rapuna takaisin ensi vuoden ensimmäisenä päivänä.

Tänään vielä kaatamaan muutamat VB-oluet, syömään thaimaalaista ja katsomaan paikallista yöelämää. Huomenna auto alle ja kohti rannikkoa. Päivän cooleimmat - riippuvilla kiiltävillä joulukoristenauhoilla koristeltu paloauto, joka kurvasi ohi - kengurujoulukuusi - kiinalainen kamerakauppa, jossa kuvattavalle iskettiin folioalusta käteen, istutettiin pahvia vasten puoleenväliin asiakasjonoa ja napattiin kuva - pukuun pukeutunut harrikkamies

1260522965_img-d41d8cd98f00b204e9800998e